Τα κεντρικά της PRODEA πρώτο κτήριο στην Ελλάδα με WELL Platinum και LEED Gold
9851
post-template-default,single,single-post,postid-9851,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Τα κεντρικά της PRODEA πρώτο κτήριο στην Ελλάδα με WELL Platinum και LEED Gold

Τα κεντρικά της PRODEA πρώτο κτήριο στην Ελλάδα με WELL Platinum και LEED Gold

To πρότυπο πιστοποίησης WELL είναι το πρώτο στον κόσμο που επικεντρώνεται στην υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, υιοθετώντας μία ολιστική προσέγγιση.

Το κτήριο που στεγάζει τα γραφεία της PRODEA Investments, της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων σε real estate στην Ελλάδα, γίνεται το πρώτο στη χώρα μας που λαμβάνει ταυτόχρονα την παγκοσμίως αναγνωρισμένη, ανώτατη πιστοποίηση WELL σε επίπεδο Platinum και LEED σε επίπεδο Gold.
To πρότυπο πιστοποίησης WELL είναι το πρώτο στον κόσμο που επικεντρώνεται στην υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, υιοθετώντας μία ολιστική προσέγγιση. Είναι σχεδιασμένο να μετράει, να καταγράφει και να πιστοποιεί χαρακτηριστικά των κτηρίων, τα οποία επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία, έχοντας παράλληλα σαφείς στόχους αειφορίας και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός στο επιβλητικό κτήριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της PRODEA στο κέντρο της Αθήνας, είχε ως στόχο την συμβατότητά του με τα δύο ισχυρά πρότυπα προδιαγραφών, LEED και WELL, καθιστώντας το, ένα ακίνητο υψηλών προδιαγραφών.

Η πιστοποίηση WELL
Το International WELL Building Institute (IWBI) πιστοποιεί κτήρια με στόχο τη συνεχή βελτίωση της υγείας και ευεξίας των ανθρώπων, στο χώρο όπου εργάζονται και ζουν. Η πιστοποίηση WELL βασίζεται σε έναν οδηγό που χωρίζεται σε 10 κατηγορίες οι οποίες αφορούν θέματα ποιότητας του αέρα, του νερού και του φωτισμού, των διατροφικών συνηθειών, των συνθηκών που ενισχύουν την κίνηση, των επιπέδων θερμικής άνεσης και ήχου, των υλικών, του πνεύματος και της κοινότητας.

Σε κάθε κατηγορία περιλαμβάνονται απαιτήσεις, συνολικά 108 διαφορετικές, οι οποίες διευθετούν πρακτικές και πολιτικές που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, τη λειτουργία και τη συντήρηση του κτηρίου, καθώς και την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων. Η βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα, του νερού και του φωτισμού είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα της επιτυχημένης εφαρμογής τους, συμβάλλοντας τελικά στη βελτίωση της υγείας και την ευεξία τόσο των εργαζομένων, όσο και των επισκεπτών κάθε πιστοποιημένου κτηρίου.

Πηγή: https://www.ered.gr/