Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου αξίας 34,85 δισ. δολ.
9793
post-template-default,single,single-post,postid-9793,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου αξίας 34,85 δισ. δολ.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου αξίας 34,85 δισ. δολ.

Πράσινο φως άναψε ο ηγέτης του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, για τον νέο τερματικό επιβατικό σταθμό στο διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum αξίας 34,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με χωρητικότητα έως και 260 εκατομμύρια επιβάτες και πέντε φορές το μέγεθος του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, πρόσθεσε, λέγοντας ότι όλες οι λειτουργίες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα μεταφερθούν στο Al Maktoum στα επόμενα χρόνια. Το αεροδρόμιο Al Maktoum θα περιλαμβάνει επίσης 400 τερματικούς σταθμούς και πέντε διαδρόμους.

Το αεροδρόμιο θα είναι το νέο σπίτι της ναυαρχίδας Emirates και της θυγατρικής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Flydubai μαζί με όλες τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν τον κόσμο από και προς το Ντουμπάι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Emirates του Ντουμπάι, Sheikh Ahmed bin Saeed al Maktoum. Η κίνηση αυτή «παγιώνει περαιτέρω τη θέση του Ντουμπάι ως κορυφαίου αεροπορικού κόμβου στην παγκόσμια σκηνή» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των αεροδρομίων του Ντουμπάι Πολ Γκρίφιθς, σύμφωνα με το Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης του Ντουμπάι.

Πηγή: https://www.tanea.gr/