Η Παρευξείνια Τράπεζα αποκτά γραφεία στο ακίνητο της Dimand στην Θεσσαλονίκη. Στα €16 εκατ. το τίμημα
9195
post-template-default,single,single-post,postid-9195,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Η Παρευξείνια Τράπεζα αποκτά γραφεία στο ακίνητο της Dimand στην Θεσσαλονίκη. Στα €16 εκατ. το τίμημα

Η Παρευξείνια Τράπεζα αποκτά γραφεία στο ακίνητο της Dimand στην Θεσσαλονίκη. Στα €16 εκατ. το τίμημα

Αρχές του 2025 μετακομίζει η Παρευξείνια Τράπεζα στο ακίνητο της Dimand

Αρχές του 2025 εκτιμάται ότι θα εγκατασταθεί στο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων “Hub 16” της Dimand η Παρευξείνια Τράπεζα στη Θεσσαλονίκη.
Η τράπεζα σε μια συμφωνία που ολοκληρώθηκε και υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου της Δρ. Serhat Köksal (Σερχάτ Κοκσάλ) και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dimand, Δημήτρη Ανδριόπουλο στην συμπρωτεύουσα απέκτησε χώρους συνολικής επιφάνειας 5.170 τετραγωνικών μέτρων έναντι τιμήματος €16 εκατ.

Οι πρόδρομες εργασίες για την ανέγερση του ακινήτου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ΦΙΞ και πολύ κοντά στην περιοχή όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος, έχουν ήδη ξεκινήσει από την κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ.

«Ιστορικό ορόσημο» χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας ο δρ Κοκσάλ, ο οποίος επισήμανε ότι από την ίδρυσή της το 1999 και μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει χρηματοδοτήσει περισσότερα από 430 πρότζεκτ στα κράτη- μέλη της, μέσω δανειοδοτήσεων συνολικού ύψους 7,352 δισ. ευρώ. Η τράπεζα, είπε, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και τα επόμενα χρόνια, ενώ διευκρίνισε ότι το 2023 σημειώθηκε ρεκόρ κερδών. Η νέα ιδιόκτητη έδρα της Παρευξείνιας, πιστοποιημένη με LEED Gold για το οικολογικό της προφίλ, θα της δώσει τη δυνατότητα να μειώσει κατά 50% τα λειτουργικά της έξοδα για θέρμανση, ψύξη και φωτισμό, οικονομικό όφελος που θα έρθει επιπλέον του ποσού του ενοικίου που θα σταματήσει να πληρώνει για τις εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται σήμερα, στην οδό Κομνηνών.

«Η Τράπεζα αγοράζει με €3000 /τ.μ ένα κτήριο με πιστοποίηση χρυσού LEED, από το οποίο θα έχει υπεραξίες στα επόμενα χρόνια», σε μια εποχή που «στη χώρα δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα με 3000 ευρώ/τμ» τόνισε ο CEO της Dimand απαριθμώντας τα «ατού» του νέου κτηρίου, από την ποιότητα του αέρα και το περιβαλλοντικό όφελος μέχρι την εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών και τη δυνατότητα που θα έχουν οι εργαζόμενοι να κανουν χρήση των κοινόχρηστων χώρων του «Hub 26».

Γνωστοποίησε ακόμα ότι μεταξύ του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου του 2024, τα τέσσερα κτήρια, εμβαδού 16.000- 17.000 τ.μ του «Hub 26», του πρώτου βιοκλιματικού κτηριακού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη, θα παραδοθούν σε πολυεθνικές, ενώ αμέσως μετά το κτήριο της Παρευξείνιας θα έρθει να συμπληρώσει την εικόνα. Παράλληλα, ακριβώς απέναντι, στο ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα του ΦΙΞ, το πρώτο ενεργό εργοτάξιο για τη μεγάλη επένδυση της ανάπλασης, στόχος είναι να εγκατασταθεί προς το τέλος του 2024. «Ακούγεται φουτουριστικό και κοσμογονικό, αλλά η προοπτική της δυτικής εισόδου έχει αρχίσει να γίνεται ορατή» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η περιοχή της δυτικής εισόδου αξίζει «καλύτερο μέλλον».

Οι επενδύσεις των €400 εκατ.
Η Dimand σχεδιάζει στη Θεσσαλονίκη επενδύσεις ύψους €400 εκατ. στην περίοδο ώς τα μέσα του 2027, εκ των οποίων πάνω από 100 εκατ. έχουν ήδη επενδυθεί, σε συνεργασία με τους εταίρους της. Εκτός από το Hub 26 και την ανάπλαση του ΦΙΞ, η Dimand σχεδιάζει να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη κέντρο logistics ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σε έκταση της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, όπου έχει ήδη αρχίσει η κατεδάφιση κτηρίων και η εξυγίανση του εδάφους, καθώς ανευρέθηκαν -κατά τον κ.Ανδριόπουλο- πολλοί τόνοι αμιάντου.

Παράλληλα προχωρά -σε συνεργασία με την Alpha Services & Holdings και την Premia Properties- το project Skyline, που περιλαμβάνει 573 ακίνητα διαφόρων χρήσεων, εκ των οποίων περίπου 40 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Τα προαναφερθέντα έργα «τρέχουν» στην περίοδο ώς το τέλος του 2026 ή το αργότερο μέχρι τα μέσα του 2027 και μετά το πέρας τους, η Dimand «κοιτάζει και για νέες ευκαιρίες στην περιοχή», όπως είπε ο κ. Ανδριόπουλος.

Πηγή: https://www.ered.gr/r