Προετοιμάζεται η ΕΚΤΕΡ για την επένδυση στις Κολυμπήθρες της Πάρου
9093
post-template-default,single,single-post,postid-9093,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Προετοιμάζεται η ΕΚΤΕΡ για την επένδυση στις Κολυμπήθρες της Πάρου

Προετοιμάζεται η ΕΚΤΕΡ για την επένδυση στις Κολυμπήθρες της Πάρου

Το συνολικό τίμημα εξαγοράς ανέρχεται στα €2.482.849,60 και θα καταβληθεί στους δύο πωλητές, σε 3 δόσεις, σε διάστημα 2 ετών.

Την εξαγορά του 56% της εταιρείας «Ενεργειακός Κόμβος», στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει το 5* ξενοδοχειακό συγκρότημα «Summer Senses Luxury Resort», στην Πάρο ανακοίνωσε η ΕΚΤΕΡ.
Πωλητές του 56% των μετοχών της Ενεργειακoύ Κόμβου είναι Διευθύνων Σύμβουλος ΕΚΤΕΡ Κωνσταντίνος Α. Σίψας-Μπούζας και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ιωάννου Στούμπος.

Το συνολικό τίμημα εξαγοράς ανέρχεται στα €2.482.849,60 και θα καταβληθεί στους δύο πωλητές, σε 3 δόσεις, σε διάστημα 2 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με τη εξαγορά της Ενεργειακoύ Κόμβου, αφενός επιδιώκεται η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων και παγίων της Εταιρείας, αφετέρου η ενσωμάτωση της βαθιάς τεχνογνωσίας και εμπειρίας της εταιρείας στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων, ιδίως εν όψει της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου στον Άγιο Ιωάννη Δέτη στις Κολυμπήθρες της Πάρου ύψους € 53,3 εκατ., επένδυση η οποία δρομολογείται από την ΕΚΤΕΡ να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤΕΡ επανασχεδιάζει το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για το εν λόγω ακίνητο επιφάνειας 327.844 μ2 καθώς το αρχικό είχε απορριφθεί από το ΣτΕ για τις προτεινόμενες παρεκκλίσεις από τα προβλεπόμενα στο ΓΠΣ της περιοχής πολεοδομικά μεγέθη και χρήσεις γης, ιδίως στην κρίσιμη Χωρική Ενότητα 1 – περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του ακινήτου συνολικού εμβαδού 217,06 στρ., με γενική χρήση γης «Τουρισμός-Αναψυχή»-, όσο και για την μελέτη της φέρουσας ικανότητας.

Η “επίμαχη” επένδυση ύψους €53 εκατ. στις Κολυμπήθρες της Πάρου περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, πολυτελείς κατοικίες, συνολικής επιφανείας 12.000 τμ αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικές χρήσεις και άλλα. Η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού €42,6 εκατ. στο οποίο τα €21,3 εκατ. προέρχονται από πόρους του ΤΑΑ, και και τα υπόλοιπα €21,3 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το υπολειπόμενο 20%, ύψους €10,7 εκατ., θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Πηγή: https://ered.gr/