Στο 80% το ποσοστό της Prodea στην κυπριακή MHV
9037
post-template-default,single,single-post,postid-9037,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Στο 80% το ποσοστό της Prodea στην κυπριακή MHV

Στο 80% το ποσοστό της Prodea στην κυπριακή MHV

Στην υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 55% των μετοχών της κυπριακής εταιρείας MHV προχώρησε η Prodea Investments.
Συγκεκριμένα η ΑΕΕΑΠ προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίου αγοραπωλησίας για την απόκτηση, από την εταιρεία του κυπριακού ομίλου «YODA Group» (Ascetico Limited) συμφερόντων του επιχειρηματία Γ. Παπαλέκα, μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 55% στην εταιρεία Mediterranean Hospitality Venture PLC (“MHV”).

Δεδομένου ότι η Prodea Investments κατέχει ήδη στην MHV ποσοστό 25% μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, το ποσοστό της πλέον θα ανέλθει σε 80% . Το υπόλοιπο 20% θα κατέχει η Invel Real Estate (μέσω της Flowpulse)

Η Mediterranean Hospitality Venture Limited δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και την ανάπτυξη, αξιοποίηση και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχεία και resorts και έργα ανάπτυξης γραφείων και κατοικιών. Είναι ιδιοκτήτρια των ξενοδοχείων The Landmark Nicosia, Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol στην Κύπρο και Nikki Beach και Porto Paros στην Ελλάδα. Κατέχει επίσης το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Aphrodite Hills Resort.

Η εύλογη αξία των ακινήτων (ακίνητα επένδυσης, ενσώματα πάγια περιουσιακά στοιχεία και αποθέματα ακινήτων) της MHV την 30 Ιουνίου 2023 ανήλθε σε €555.268.000 (31 Δεκεμβρίου 2022: €551.928.000).

Καθώς οι μετοχές της MHV είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Κύπρου προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της Συναλλαγής αποτελεί η λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου.

Η Συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2024.

Πηγή: https://www.ered.gr/