Ξενοδοχείο της Goldman Sachs αγόρασε η Blackstone
9021
post-template-default,single,single-post,postid-9021,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ξενοδοχείο της Goldman Sachs αγόρασε η Blackstone

Ξενοδοχείο της Goldman Sachs αγόρασε η Blackstone

Το ξενοδοχείο, που αποκτήθηκε έναντι $54 εκατ. βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κάστρο Nijo του Κιότο και άνοιξε τον Ιούλιο του 2021.

Ο επενδυτικός όμιλος Blackstone Inc. αγόρασε ένα ξενοδοχείο του Κιότο από την Goldman Sachs Group Inc. καθώς η ταχεία ανάκαμψη του τουρισμού στην Ιαπωνία ενισχύει τις προσφορές φιλοξενίας στη νησιωτική χώρα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg το Moxy Kyoto Nijo δυναμικότητας158 δωματίων, μια επωνυμία της Marriott International Inc., αποκτήθηκε με μια συμφωνία που άγγιξε τα 8 δισ γεν ($54 εκατ) που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κάστρο Nijo του Κιότο, άνοιξε τον Ιούλιο του 2021.

Ένας εκπρόσωπος της Blackstone επιβεβαίωσε ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει άλλες λεπτομέρειες. Τα ξενοδοχεία στην Ιαπωνία ήταν από τις πιο δημοφιλείς επενδύσεις σε ακίνητα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εφέτος. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι ο τουρισμός θα συνεχίσει να ανακάμπτει καθώς το γιεν αποδυναμώνεται και προσελκύει τουρισμό που οφελείται από τις φθηνότερες τιμές δωματίων σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον.

Από τον Αύγουστο, οι ξένοι επενδυτές είχαν ξοδέψει σχεδόν $2 δισ. σε ξενοδοχειακές συμφωνίες στην Ιαπωνία το 2023, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο τομέα στον Ασιατικό κλάδο των εμπορικών ακινήτων ξεπερνώντας τον ετήσιο αριθμό επενδύσεων του 2022, σύμφωνα με την MSCI Real Assets.

Ο επικεφαλής του τμήματος ακινήτων της Blackstone στην Ιαπωνία δήλωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά ότι τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην «κορυφή της λίστας» όσον αφορά τις προτεραιότητες εξαγορών, λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρηματικές δυνατότητες γύρω από την τουριστική έκρηξη. Ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο έχει αποκτήσει τουλάχιστον 12 ξενοδοχεία για το χαρτοφυλάκιό του στην Ιαπωνία τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή: https://www.ered.gr/