Αντιπλημμυρικά έργα €60 εκατ. στη Νέα Μάκρη
8988
post-template-default,single,single-post,postid-8988,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Αντιπλημμυρικά έργα €60 εκατ. στη Νέα Μάκρη

Αντιπλημμυρικά έργα €60 εκατ. στη Νέα Μάκρη

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και από δάνεια της ΕΤΕΠ και της CEB.

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και έργα ομβρίων, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, μετά την υπογραφή της δημοπράτησης του έργου από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.
Στόχος, σύμφωνα με το Υπουργείο είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή έργων διευθέτησης ρεμάτων, καθώς και έργα δικτύων όμβριων υδάτων, στην περιοχή Νέας Μάκρης, μεταξύ του οικισμού Αγίου Ανδρέα και της πρώην Αμερικάνικης Βάσης. Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη διευθέτηση επτά υδατορεμάτων: Μαραθωνομάχων, Μαραθωνοδρόμων (περιοχή Βάλτου), Αμερικάνικης Βάσης, Ανατολής ή Διονύσου, Ξυλοκέριζας, Αγ. Παρασκευής ή Βαζάνα, ρ. Εφημεριδοπωλών ή Παμμακάριστου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ και από δάνεια της ΕΤΕΠ και της CEB. Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Επειδή έχει μελετητική ωριμότητα και έχουν κηρυχθεί οι απαλλοτριώσεις, αναμένεται να εξελιχθούν ομαλά και οι κατασκευαστικές δραστηριότητες.

Πηγή:https://ered.gr