Συνταξιοδοτικά ταμεία στην Ολλανδία δεσμεύουν €400 εκατ. για προσιτές κατοικίες
8910
post-template-default,single,single-post,postid-8910,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Συνταξιοδοτικά ταμεία στην Ολλανδία δεσμεύουν €400 εκατ. για προσιτές κατοικίες

Συνταξιοδοτικά ταμεία στην Ολλανδία δεσμεύουν €400 εκατ. για προσιτές κατοικίες

Τεράστια έλλειψη ενοικιαζόμενων κατοικιών στο χαμηλό και μεσαίο εισόδημα με τιμές ενοικίασης μεταξύ €650 και €960.

Τα ολλανδικά συνταξιοδοτικά ταμεία ABP, bpfBOUW και ο επενδυτικός όμιλος Bouwinvest έχουν δημιουργήσει μια συνεργασία για την ανάπτυξη προσιτών κατοικιών ενοικίασης και φροντίδας στην Ολλανδία.
Η ABP έχει δεσμεύσει το ποσό των €250 εκατ και η bpfBOUW άλλα €150 εκατ. για τη συνεργασία.

Η Ολλανδική Social Impact Real Estate Partnership στοχεύει να προσθέσει και να διατηρήσει οικονομικά προσιτά σπίτια (σχετικά με τη φροντίδα) στο κοινωνικό και χαμηλό-μεσαίο τμήμα ενοικίασης στην Ολλανδία.

Η συνεργασία εστιάζει στο κομμάτι της στέγασης για ανθρώπους που δυσκολεύονται επί του παρόντος να βρουν σπίτι. Η ολλανδική αγορά κατοικιών (υγειονομικής περίθαλψης) βρίσκεται επί του παρόντος εκτός ισορροπίας, καθώς μεγάλες ομάδες ανθρώπων δεν μπορούν να βρουν κατάλληλη και οικονομικά προσιτή στέγαση. Συγκεκριμένα, υπάρχει τεράστια έλλειψη ενοικιαζόμενων κατοικιών στο κοινωνικό και χαμηλό-μεσαίο εισόδημα, με τιμές ενοικίασης μεταξύ €650 και €960.

Η ABP και η bpfBOUW στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη συνεργασία για να ανταποκριθούν σε αυτό το ζήτημα παρέχοντας στέγαση σε άτομα με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Επιπλέον, η συνεργασία αναζητά περιοχές σε αστικά περιβάλλοντα που επί του παρόντος δεν διαθέτουν κοινωνικές ανέσεις.

Πηγή: https://www.ered.gr/