Ετσι θα είναι η νέα γειτονιά στο Ελληνικό -Συνολικά 1.500 σπίτια μέχρι το τέλος του 2027
8821
post-template-default,single,single-post,postid-8821,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ετσι θα είναι η νέα γειτονιά στο Ελληνικό -Συνολικά 1.500 σπίτια μέχρι το τέλος του 2027

Ετσι θα είναι η νέα γειτονιά στο Ελληνικό -Συνολικά 1.500 σπίτια μέχρι το τέλος του 2027

Η μεγάλη ανάπλαση στο Ελληνικό προχωρά με γοργούς ρυθμούς ακολουθώντας τον προγραμματισμό.

Παράλληλα, η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για τις κατοικίες δρομολογεί τη δημιουργία του «Little Athens», της τελευταίας οικιστικής γειτονιάς του Ελληνικού, τα σχέδια της οποίας είδαμε σε δημοσιογραφική ξενάγηση και ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στον χώρο.

Το «Little Athens» θα παρέχει όλα τα οφέλη του The Ellinikon ενώ οι κατοικίες θα συνδέονται μέσω σκιασμένων μονοπατιών έχοντας άμεση πρόσβαση σε όλα όσα έχει να προσφέρει το Ελληνικό μέσα σε 15 λεπτά. Πρόκειται συγκεκριμένα για δέκα οικοδομικά τετράγωνα με τα πέντε πρώτα να κάνουν launch το επόμενο διάστημα και περιλαμβάνουν περίπου 460 διαμερίσματα διαφορετικών τυπολογιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, σημείωσε πως οι κατοικίες θα κυμαίνονται από 50 τετραγωνικά μέτρα ενός υπνοδωματίου με τις τιμές πώλησης να ξεκινούν από 350.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, το Park Rise αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο του «Little Athens». Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο BIG, η ανάπτυξη θα φιλοξενήσει 88 σπίτια, ύψους 50 μέτρων.

Άλλο κτίριο, στη νέα οικιστική γειτονιά, αναλαμβάνει το αρχιτεκτονικό γραφείο 314 Architecture Studio του Παύλου Χατζηαγγελίδη με 156 διαμερίσματα.

 

Συνεχίζοντας το ίδιο γραφείο κοντά στον Aλιμο σχεδιάζει έναν άλλον συνδυασμό κτιρίου με στρογγυλά μπαλκόνια και μια ενιαία πέργκολα στο ισόγειο που διαμορφώνει ιδιαίτερες συνθήκες σκίασης και ωραία στοιχεία φωτισμού και πράσινου. Συνολικά 79 διαμερίσματα, όλων των τυπολογιών -από ένα υπνοδωμάτιο έως και τέσσερα – με τετραγωνικά που κυμαίνονται από περίπου 60 μέχρι και 200.

Άλλη άποψη οικιστικής περιοχής είναι το κτίριο σχεδιασμένα από το αρχιτεκτονικό γραφείο DEDA στη Θεσσαλονίκη. Eδώ έχουμε άλλα 56 διαμερίσματα με ιδιαιτερότητα στην όψη, κατακόρυφα στοιχεία με διαφορετικά υλικά και πολύ πράσινο.

Kαι η τελευταία τυπολογία είναι σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects. Σε αυτήν βλέπουμε πιο μακρόστενη κάτοψη, μεγαλύτερο αριθμό διαμερισμάτων ανά κτίριο, ξανά όμως με πάρα πολύ έντονο το στοιχείο της διαμόρφωσης των ανοιχτών χώρων ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων. Εδώ συνολικά 160 διαμερίσματα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση το επόμενο διάστημα.

 

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση και παρά τις προκλήσεις του έργου, ο κ. Aθανασίου ξεκαθάρισε πως το Ελληνικό προχωράει κανονικά με βάση τον σχεδιασμό και αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στην πλήρη εξασφάλιση της χρηματοδότης του έργου. «Έχουμε εκδόσει δύο ομόλογα, 550 εκατομμύρια στο σύνολο και μάλιστα με σταθερό επιτόκιο. Σε συνδυασμό με τις προπωλήσεις για τα ακίνητα και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεν θα χρειαστούμε χρηματοδότηση για το Ελληνικό», είπε χαρακτηριστικά.

Οπως επισημάνθηκε συνολικά 8.000 – 8.500 σπίτια θα αναπτύξει η Lamda Development στο Ελληνικό, ένας αριθμός που ωστόσο μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα τη ζήτηση στα τετραγωνικά. Πάντως μέχρι το 2024, θα βγουν προς πώληση συνολικά 1.500 κατοικίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν το 2027. Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου το 28% των κατοικιών έχουν πωληθεί σε ξένους, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, καθώς η εταιρεία θα προωθήσει καμπάνιες για τα οικιστικά projects στο εξωτερικό μέσα στο 2024.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda παράλληλα, τόνισε πώς η εταιρεία προσανατολίζεται και στη δημιουργία κατοικιών στον πύργο που προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως γραφεία της Eurobank. «Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά δεδομένης της ζήτησης, θα κατευθυνθούμε προς αυτή τη λύση», σχολίασε ο Οδυσσέας Αθανασίου.

Θυμίζουμε πως η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank επρόκειτο να μετακόμιζαν τα γραφεία τους στο Eλληνικό, ωστόσο η συμφωνία δεν προχώρησε. Στον πύργο που ήταν να στεγάσουν το σύνολο των υπηρεσιών τους οι δυο τράπεζες θα γίνουν πράγματι γραφεία, αλλά θα διατεθεί και χώρος και για την ανάπτυξη περίπου 45 διαμερισμάτων σε 15 ορόφους, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Ελληνικό: Πώς προχωρούν τα υπόλοιπα έργα της Lamda Development σε υποδομές και κτίρια
Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών του Ελληνικού είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος μήκους 1,5 χιλιομέτρου που θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας του παράκτιου μετώπου. Ήδη έχει γίνει το 70% της εκσκαφής ενώ το έργο ολοκληρώνεται το 2025.

Άλλο σημαντικό έργο υποδομών είναι το ρέμα Τραχώνων μήκους 3 χιλιομέτρων που στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ανάπτυξης. Eδώ έχει πραγματοποιηθεί το 60% των εκσκαφών, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Ταυτόχρονα υλοποιείται η μεγαλύτερης κλίμακας απορρύπανση που έχει γίνει ποτέ στην Eλλάδα. Συνολικά έχουν εξυγιανθεί ρυπασμένα εδάφη που αντιστοιχούν σε 14 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων με το έργο να ολοκληρώνεται τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τα έργα για τις παράκτιες οικιστικές αναπτύξεις και το αθλητικό κέντρο έχουν, επίσης, ξεκινήσει όπως και οι εργασίες για την κατασκευή του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου εμπορικού κέντρου. Τους αμέσως επόμενους μήνες ξεκινούν τα έργα για την ανέγερση της Riviera Galleria και η ανάπλαση της δημόσιας παραλίας μήκους 1,5 χιλιομέτρου.

Υπενθυμίζεται πως τα κτίρια όπου στεγάζονται τα τέσσερα σωματεία ΑμεΑ έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί πλήρως εξοπλισμένα.

Ολοκληρώθηκε η θεμελίωση του Riviera Tower με τη μεγαλύτερη, συνεχούς διάρκειας, σκυροδέτηση που έχει γίνει στην Ελλάδα
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εργασίες για τον πρώτο πράσινο οικιστικό ουρανοξύστη στην Eλλάδα και τον υψηλότερο στη Μεσόγειο, ύψους 204 μέτρων και 50 ορόφων.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης 111 πασσάλων σε βάθος 50 μέτρων έγινε και το καθοριστικό βήμα της σκυροδέτησης. Πλέον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της αναδομής. Μάλιστα, η κατασκευή προς το τέλος του έτους θα είναι ορατή και από τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/