“Τίτλοι τέλους” για το μεγαλεπίβολο project της Εκκλησίας στο Σχιστό
8729
post-template-default,single,single-post,postid-8729,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

“Τίτλοι τέλους” για το μεγαλεπίβολο project της Εκκλησίας στο Σχιστό

“Τίτλοι τέλους” για το μεγαλεπίβολο project της Εκκλησίας στο Σχιστό

Οριστικοί τίτλοι τέλους μπήκαν στην μεγαλεπίβολη επένδυση της τάξεως των €700 με €800 εκατ. που θα υλοποιούσε η Εκκλησία σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ στο Σχιστό.
Για μια ακόμη φορά δεν… “δούλεψε” η συνεργασία κράτους εκκλησίας και το  “Green Project” θα μπει οριστικά στο συρτάρι. Η εξέλιξη, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, δεν αποτέλεσε “έκπληξη” καθώς και παλαιότερα η συνεργασία της εκκλησίας και της πολιτείας μέσω ίδρυσης εταιρείας για την από κοινού αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν είχε καταφέρει να γίνει πράξη.

Πριν από ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2022, υπεγράφη η συμφωνία για την μελέτη αξιοποίησης του εκκλησιαστικού Κτήματος Σχιστού Σκαραμαγκά, συνολικής έκτασης 3.000 στρεμμάτων.

Στην έκταση  θα δημιουργούνταν ένα πάρκο αναψυχής αλλά και γραφεία, χώροι logistics, εκθεσιακό κέντρο, χώροι συνεδρίων, αποθηκευτικοί και φορτοεκφορτωτικοί χώροι, αλλά και χώροι όπου θα παράγεται ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές. Η συνολική επένδυση θα ξεπερνούσε τα €600 εκατ. και επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί κυρίως από την εκκλησία.

Η περιοχή θεωρείται “φιλέτο” σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες αφού βρίσκεται αριστερά και δεξιά της λεωφόρου λεωφόρο Πειραιώς-Σχιστού-Σκαραμαγκά συνορεύει με το περιβαλλοντικό πάρκο και το νεκροταφείο και διαθέτει άμεση οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά και με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας διακριτών ρόλων εκκλησίας πολιτείας το έργο θα εντασσόταν στα έργα στρατηγικής σημασίας από την αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, και η Εκκλησία θα συνεργαζόταν με το ΤΑΙΠΕΔ για την ωρίμανση του.

Οι εντάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν από νωρίς παρ’ ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να μελετήσουν το έργο σε πνεύμα συνεργασίας και καλής προαίρεσης. Ενστάσεις για τον τρόπο υλοποίησης του έργου είχαν και οι τοπικοί φορείς καθώς και ο δήμος.

Πηγή: https://ered.gr/