Δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα €28 εκατ. στην Αττική
8644
post-template-default,single,single-post,postid-8644,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα €28 εκατ. στην Αττική

Δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα €28 εκατ. στην Αττική

Τι περιλαμβάνουν αναλυτικά τα έργα.

Την μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα της ευρύτερης περιοχής παλαιού οικισμού Αχαρνών και την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης, ενέκρινε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, με τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 28 εκατ. ευρώ, να αναμένεται να δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα η κατασκευή του έργου θα αντιμετωπίσει τα έντονα προβλήματα που οφείλονται στα πλημμυρικά φαινόμενα της ευρύτερης περιοχής του παλαιού οικισμού Αχαρνών και τα οποία προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις ανάντη εκτεταμένες λεκάνες απορροής της Πάρνηθας.

Ειδικά μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Πάρνηθας η μελέτη του έργου επικαιροποιήθηκε, ώστε τα προτεινόμενα έργα να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα της λεκάνης απορροής και να αντιμετωπίζουν μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα περιλαμβάνει:

Οριστική υδραυλική μελέτη δεξαμενής ανάσχεσης όγκου 25.085 m3 και των έργων προσαγωγής, υπερχείλισης, προσαγωγής και εκβολής στο Ρέμα Εσχατιάς.
Οριστική μελέτη δικτύου αποχέτευσης ομβρίων συνολικού μήκους 8,260 km της κεντρικής και νότιας ζώνης της ευρύτερης περιοχής παλαιού οικισμού Αχαρνών.
Αποδέκτης του συνόλου των αγωγών είναι ο κατασκευασμένος ορθογωνικός αγωγός της οδού Λιοσίων με εκροή στο ρέμα Εσχατιάς.

Το έργο αυτό, το οποίο θα δημοπρατηθεί άμεσα, μαζί με το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΑ Σ2 & ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ Δ2 ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ» το οποίο ήδη εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται να θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την περιοχή του Παλαιού Οικισμού Αχαρνών.

Πηγή: https://ered.gr/