ΟΑΚΑ: Το σχέδιο για την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων
8511
post-template-default,single,single-post,postid-8511,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

ΟΑΚΑ: Το σχέδιο για την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων

ΟΑΚΑ: Το σχέδιο για την ανακαίνιση και την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων

Η σοβαρότητα της κατάστασης όπως προέκυψε από τα ευρήματα για τη στατική επάρκεια των στεγάστρων έφερε πιο γρήγορα την απόφαση για κλείσιμο.

Η ανακαίνιση
Το κλείσιμο των εγκαταστάσεων, όπως προαναφέρθηκε, θα ερχόταν.

Κι αυτό γιατί το έργο «Ανακαίνιση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών» ύψους 56,4 εκ. ευρώ που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, προϋποθέτει την παύση των δραστηριοτήτων προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και συντήρησης ή και αντικατάστασης τμημάτων των εγκαταστάσεων.

 

 

Η επαναλειτουργία
Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην Ευρ. Επιτροπή το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου του 2024.

Και ανάλογα με τα υπό-έργα που προβλέπονται έχουν προσδιοριστεί συγκεκριμένα χρονικά ορόσημα.

Αναλυτικά το έργο ανακαίνισης του ΟΑΚΑ περιλαμβάνει:

Την «Εκτεταμένη Επιθεώρηση των Μεταλλικών Κατασκευών και των Πολυκαρβονικών των Στεγάστρων Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ» ύψους 2,5 εκ. ευρώ. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της σύμβασης ήταν η 1η Απριλίου του 2023.
Την «επισκευή, συντήρηση και αντικατάσταση τμημάτων των μεταλλικών κατασκευών  και πολυκαρβονικών των στεγάστρων των εγκαταστάσεων» ύψους 14,6 εκ. ευρώ. Για τις βαριές αυτές εργασίες η ημερομηνία ολοκλήρωσης της σύμβασης είναι η 30η Ιουνίου του 2024. Και για την εκτέλεση τους θα έπρεπε να μην είναι ανοιχτές οι εγκαταστάσεις.
Την «προμελέτη για τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και εργασίες που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου» ύψους 781.200 ευρώ. Η σχετική σύμβαση έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης στις 10 Οκτωβρίου 2022.
Την «οριστική μελέτη, μελέτη εφαρμογής και εκτέλεση εργασιών συντήρησης και εργασίες που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας των σχετικών κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου» ύψους 36 εκ. ευρώ. Οι επίσης αυτές βαριές εργασίες που έχουν να κάνουν με την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2024.
Τη «μελέτη βιώσιμης ανάπτυξης και αξιοποίησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων» ύψους 362.700 ευρώ. Πρόκειται για έργο που είναι σε εξέλιξη αν και θα πρεπε να έχει παραδωθεί στις 31 Μαρτίου 2023.
Την «εκμίσθωση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αντισφαίρισης (γήπεδο τένις) με υποχρέωση εκτέλεσης έργου συντήρησης και αναβάθμισης εγκαταστάσεων». Κι εδώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση στις 30 Ιουνίου 2024.
Την «τεχνική βοήθεια» ύψους 2,1 εκ. ευρώ. Στις 30 Ιουνίου 2024 θα πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο.

Πηγή: https://www.ot.gr/