Ντουμπάι: Αυτή είναι η πιο hot αγορά πολυτελών ακινήτων στον κόσμο (pics)
8505
post-template-default,single,single-post,postid-8505,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ντουμπάι: Αυτή είναι η πιο hot αγορά πολυτελών ακινήτων στον κόσμο (pics)

Ντουμπάι: Αυτή είναι η πιο hot αγορά πολυτελών ακινήτων στον κόσμο (pics)

Ξεπέρασε την περιζήτητη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ – Στο $1,59 δισ. τα νέα deals μόνο το γ’ τρίμηνο του 2023

To Ντουμπάι εδραίωσε τον ρόλο του ως η πιο δραστήρια αγορά πολυτελών ακινήτων, με τους αγοραστές να έχουν επενδύσει $1,59 δισ. σε τέτοιου είδους συμφωνίες μόνο το γ’ τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την Knight Frank LLP.

Ο αριθμός των πωλήσεων των ακινήτων με αξία άνω των $10 εκατομμυρίων έκαστο έφτασε τα 277 τα τρία πρώτα τρίμηνα, σε σύνολο $4,91 δισεκατομμυρίων. Αυτό οδήγησε το εμιράτο στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ.

«Η ζήτηση για πολυτελή ακίνητα στο Ντουμπάι παραμένει σταθερή και η προσφορά συνεχίζει να υστερεί της ζήτησης των υποψηφίων πελατών», ανέφερε ο Φαϊζάλ Ντουράνι, στέλεχος της Knight Frank, προσθέτοντας πως «η σημαντική αύξηση των τιμών αυτών κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του έτους οδήγησε σε ένα εννιάμηνο συνεχόμενων αυξήσεων».

Ο τομέας ακινήτων του Ντουμπάι τα πάει εξαιρετικά, αφού η διαχείριση της πανδημίας και οι χαλαρές απαιτήσεις για την έκδοση βίζας διαμονής έχουν προσελκύσει σωρεία ξένων ενδιαφερόμενων.

Η πολυτελής πλευρά του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων και των παραθαλάσσιων βιλών στα τεχνητά νησιά με σχήμα φοίνικα, βγαίνει ιδιαίτερα κερδισμένη από την μαζική εισροή πλούσιων επιχειρηματιών, δη Ρώσων οι οποίοι θέλουν να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από τις διεθνείς κυρώσεις, εκατομμυριούχων επενδυτών σε κρυπτονομίσματα και πλούσιων Ινδών οι οποίοι ψάχνουν για δεύτερη κατοικία.

Παρ’ όλα αυτά, το Ντουμπάι είναι γνωστό για την μεταβλητότητα της αγοράς ακινήτων του, δεδομένης και της παρολίγον πτώχευσης των μεγαλύτερων εργολαβικών της το 2008 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Αυτή τη φορά, όμως, οι εταιρείες προσπαθούν να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους ζητώντας υψηλότερες προκαταβολές πριν ξεκινήσει η οικοδόμηση, κάτι στο οποίο δεν αντιστέκονται οι πλούσιοι αγοραστές.

H περιοχή Palm Jumeirah της πόλης ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός, καταγράφοντας πάνω από το 50% των πωλήσεων πολυτελών ακινήτων, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

 

Περιοχές όπως οι Emirates Hills και Jumeirah Bay προσέλκυσαν επίσης αρκετό ενδιαφέρον, με τις τιμές των ακινήτων να καταγράφουν αύξηση άνω του 16% σε σχέση με πέρυσι, όπως ανέδειξε η έρευνα της Knight Frank LLC.

H πιο παραδοσιακή περιοχή Umm Squeim 3 η οποία βρίσκεται στη «σκιά» του γνωστού ξενοδοχείου με σχήμα πανιού Burj Al Arab κατέγραψε κι αυτή αυξημένο ενδιαφέρον με τις τιμές να είναι 62% υψηλότερες από τη γειτονική Business Bay.

 

Οι περισσότεροι αγοραστές πλήρωσαν με μετρητά, ενώ, όπως σημείωσε η εταιρεία ακινήτων, το δείγμα των αγοραστών αντιπροσώπευε «ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου».

 

Πηγή: https://www.newmoney.gr/