Ο CEO της Airbnb προτρέπει τους Γάλλους να νοικιάσουν σπίτια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
8420
post-template-default,single,single-post,postid-8420,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ο CEO της Airbnb προτρέπει τους Γάλλους να νοικιάσουν σπίτια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο CEO της Airbnb προτρέπει τους Γάλλους να νοικιάσουν σπίτια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σύμφωνα με έρευνα το 20% των ιδιοκτητών ακινήτων στο Παρίσι θα νοίκιαζε το σπίτι του το εν λόγω διάστημα.

Η Airbnb εκτιμά ότι θα φιλοξενήσει έως και μισό εκατομμύριο ανθρώπους στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και γι αυτό το λόγο ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας προέτρεψε πρόσφατα τους κατοίκους του Παρισιού να ενοικιάσουν τα σπίτια τους το διάστημα αυτό.
Όσο περισσότερες καταχωρήσεις υπάρχουν, τόσο περισσότερες τιμές θα περιέχονται, είπε ο επικεφαλής της εταιρείας Μπράιαν Τσέσκι στο πρακτορείο Reuters, εν μέσω φόβων ότι οι τιμές θα μπορούσαν να εκτοξευθούν και η διαμονή για τους Αγώνες τον προσεχή Αύγουστο να καταστεί δυσβάσταχτη για μεγάλη μερίδα κόσμου.

“Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται στέγαση. Δεν υπάρχουν αρκετά δωμάτια ξενοδοχείων εδώ στο Παρίσι για να τους φιλοξενήσουν όλους”, είπε ο Τσέσκι. Το γραφείο τουρισμού του Παρισιού αναμένει ότι περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι θα επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

“Έρευνες δείχνουν ότι έως και το 20% των ανθρώπων στο Παρίσι ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν. Εάν βάλουν τα σπίτια τους στο Airbnb και υπάρχει αρκετός χώρος στέγασης, οι τιμές θα παραμείνουν εντός των λογικών πλαίσων”, συμπλήρωσε ο Τσέσκι τονίζοντας ότι εάν δεν γίνει αυτό θα παρατηρηθούν μεγάλες αυξήσεις στη διαμονή.

Η Airbnb, η οποία έγινε εταίρος των Ολυμπιακών Αγώνων το 2019, αντιμετωπίζει αντιδράσεις από τις τοπικές αρχές σε όλο τον κόσμο, εν μέσω ανταγωνισμού μεταξύ των ενοικιάσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης και εκείνων της μακροχρόνιας μίσθωσης καθώς επίσης και αρκετών ξενοδόχων. Ο CEO της εταιρείας υποστήριξε ότι θα γίνει σαφές προς τους οικοδεσπότες ότι οι καταχωρίσεις με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής θα έχουν προτεραιότητα για τα αποτελέσματα αναζήτησης στην πλατφόρμα.

“Επομένως” ανέφερε ο ίδιος “ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων ανεβαίνουν, θα βεβαιωθώ ότι το Airbnb είναι πιο προσιτό από τα ξενοδοχεία για τον αντίστοιχο χώρο όταν οι άνθρωποι ταξιδέψουν για την πόλη του φωτός στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε”.

Πηγή: https://www.ered.gr/