Η μείωση του ΕΝΦΙΑ περνάει από την ασφάλιση στις κατοικίες – Τι ισχύει για ακίνητα και ιδιοκτήτες
8393
post-template-default,single,single-post,postid-8393,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ περνάει από την ασφάλιση στις κατοικίες – Τι ισχύει για ακίνητα και ιδιοκτήτες

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ περνάει από την ασφάλιση στις κατοικίες – Τι ισχύει για ακίνητα και ιδιοκτήτες

Η νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών στην ουσία έβαλε φρένο σε πολλούς επιτήδειους που με χαμηλά ασφάλιστρα για ακριβές κατοικίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη μείωση του 10%

Η ασφάλεια κατοικίας είναι κάτι σχεδόν καινούριο για την Ελλάδα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες που θεωρείται δεδομένο. Αυτή τη φορά όμως έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία αφού θα συνδυαστεί με μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ για όσους επιλέξουν να προχωρήσουν στην ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας τους.

Μειώσεις υπήρξαν τα τελευταία χρόνια και πολύ σημαντικές ανακουφίζοντας εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν κάθε μήνα στις υποχρεώσεις τους.

Τελευταία με την διάταξη του άρθρου 44 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στην Βουλή προτείνεται η μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ για τα επόμενα χρόνια αρχής γενομένης από το 2024. Η προτεινόμενη ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα που θα αποφασίσουν να ασφαλίσουν την κατοικία τους από φυσικές καταστροφές. Η ρύθμιση εντάσσεται στα προληπτικού χαρακτήρα μέτρα φορολογικών κινήτρων για τη θωράκιση των πολιτών και της εθνικής οικονομίας απέναντι σε ακραία, έκτακτα φυσικά φαινόμενα.

Η νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών στην ουσία έβαλε φρένο σε πολλούς επιτήδειους που με χαμηλά ασφάλιστρα για ακριβές κατοικίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη μείωση του 10%.

Πηγή: https://www.protothema.gr/