Ολοκληρώθηκε το κτίριο των ΑμεΑ στο Ελληνικό
8344
post-template-default,single,single-post,postid-8344,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ολοκληρώθηκε το κτίριο των ΑμεΑ στο Ελληνικό

Ολοκληρώθηκε το κτίριο των ΑμεΑ στο Ελληνικό

Στο πρώτο κτίριο της μεγάλης ανάπτυξης θα στεγαστούν 4 σωματεία ΑμεΑ τα οποία αναμένεται να μετακομίσουν εντός του Σεπτεμβρίου 2023.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο κτιριακό συγκρότημα στο μεγάλο έργο του Ελληνικού το οποίο θα λειτουργήσει ως Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).
Η LAMDA Development ολοκλήρωσε το έργο εντός χρονοδιαγράμματος με αποκλειστικά δική της δαπάνη, ύψους €15 εκατ. Το πρότυπο αυτό κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο θα στεγαστούν 4 σωματεία ΑμεΑ, «Αμυμώνη», «Ερμής», «Νίκη – Victor Artant», «Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας», αποτέλεσε κεντρική προτεραιότητα της εισηγμένης.

Τα 4 σωματεία, που στεγάζονταν εντός Ελληνικού σε πρόχειρες και ανεπαρκείς για τις ανάγκες τους εγκαταστάσεις μόλις 2.500 τ.μ., μετακομίζουν, εντός του Σεπτεμβρίου του 2023 – με τα έξοδα μεταφοράς τους να αναλαμβάνει και πάλι εξ ολοκλήρου η LAMDA Development – σε ένα κτιριακό συγκρότημα που αποτελεί πρότυπο για εγκαταστάσεις Κοινωνικής Φροντίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Με συνολική δόμηση 11.500 τ.μ., σε οικόπεδο 7.400 τ.μ. το οποίο έχει ήδη αποδοθεί στον νέο του ιδιοκτήτη, Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, το νέο Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με αναπηρία,  διαθέτει μοναδικό περιβάλλοντα χώρο και η δημιουργία του έχει ως στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας και ένα νέο τρόπο ζωής, πιο εύκολο, περισσότερο λειτουργικό και εξωστρεφή
τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες που χρειάζονται, αλλά και δικαιούνται τη βέλτιστη φροντίδα.

Ο CEO της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε: «Το 2022 σε ειδική εκδήλωση παρουσιάσαμε τα σχέδια του κτιρίου, όπου θα στεγαστούν τα 4 Σωματεία ΑμεΑ και δεσμευτήκαμε ότι εντός του 2023, θα παραδώσουμε ένα κτίριο, έτσι ακριβώς όπως το
ονειρεύονταν εκείνοι. Τηρήσαμε τη δέσμευσή μας και είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι, επειδή το πρώτο κτίριο του Ελληνικού συνδέεται με τις ανθρώπινες αξίες και τον πολιτισμό της καθημερινότητας».

Πηγή: https://www.ered.gr/