Η διαχρονική αξία της επένδυσης σε ακίνητα
8257
post-template-default,single,single-post,postid-8257,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Η διαχρονική αξία της επένδυσης σε ακίνητα

Η διαχρονική αξία της επένδυσης σε ακίνητα

Η επένδυση σε ακίνητα θεωρείται ανέκαθεν ένας από τους πιο αξιόπιστους και αποδοτικούς τρόπους επένδυσης κεφαλαίου. Η ακίνητη περιουσία έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά της στο χρόνο, προσφέροντας στους επενδυτές τόσο σταθερή ροή εισοδήματος όσο και σημαντικές ανατιμήσεις στο επενδυόμενο κεφάλαιο. Και ενώ ο κόσμος των οικονομικών εξελίσσεται διαρκώς, τα ακίνητα μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια σταθερά. Δείτε μερικούς από τους λόγους που η επένδυση σε ακίνητα παραμένει ελκυστική.

 

Σταθερό Εισόδημα
Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των ακινήτων είναι ότι μπορούν να προσφέρουν σταθερή ροή χρημάτων. Τα έσοδα από τα ενοίκια είναι μια αξιόπιστη πηγή μηνιαίου εισοδήματος. Σε αντίθεση με την αστάθεια που μπορεί να διαπιστωθεί σε άλλες επενδύσεις, τα έσοδα από ενοίκια είναι σχετικά σταθερά και οι ανατιμήσεις προβλέψιμες. Το γεγονός αυτό καθιστά τις επενδύσεις σε ακίνητα μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλει να αυξήσει τα μηναίο του εισόδημα με ελάχιστο ρίσκο.

 

Μακροπρόθεσμα Οφέλη
Και ενώ η αύξηση του μηνιαίου εισοδήματος είναι πολύ σημαντικό όφελος, η πραγματική δυνατότητα των ακινήτων έγκειται στη μακροπρόθεσμη εκτίμηση της αξίας τους. Ιστορικά τα ακίνητα έχουν ανατιμηθεί με τη πάροδο του χρόνου ξεπερνώντας συχνά τον πληθωρισμό. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η αξία αυξάνεται καθώς περνούν τα χρόνια. Έτσι σε ενδεχόμενη πώληση υπάρχει η δυνατότητα για σημαντικά κέρδη. Η Your Home Sold αναλαμβάνει να εκτιμήσει το ακίνητό σας και να διασφαλίσει ότι θα πωληθεί στη καλύτερη τιμή που θα σας αφήσει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

 

Μέγιστος Έλεγχος
Σε αντίθεση με άλλες επενδύσεις που μπορούν να φαίνονται αφηρημένες, η κατοχή ακινήτων προσφέρει το πλεονέκτημα ενός απτού περιουσιακού στοιχείου. Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή αν το επισκεφτείτε και να το αξιολογήσετε, λαμβάνοντας και σχετικές αποφάσεις για τη συντήρηση και τη βελτίωσή του που θα επηρεάσουν άμεσα και την αξία του. Αυτό το επίπεδο ελέγχου διαφοροποιεί τις επενδύσεις σε ακίνητα από τις πιο άυλες, όπως μετοχές ή ομόλογα.

 

Διασπορά Κινδύνου
Η διασπορά κινδύνου είναι βασική επενδυτική στρατηγική. Η συμπερίληψη ακίνητης περιουσίας στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο μπορεί να βοηθήσει στην κατανομή του κινδύνου απώλειας σε διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι αξίες των ακινήτων δεν κινούνται παράλληλα με τις τάσεις της χρηματιστηριακής αγοράς. Έτσι ουσιαστικά παρέχουν μιας μορφής ασφάλεια απέναντι σε πιθανή αστάθεια της αγοράς. Επίσης αναφορικά με το πληθωρισμό, τα ακίνητα αποτελούν μια αντιστάθμιση. Καθώς το κόστος ζωής αυξάνεται, συμπαρασύρει και το κόστος των ενοικίων, αλλά και των τιμών πώλησης των ακινήτων, αυξάνοντας το εισόδημα των ιδιοκτητών αλλά και την αξία της περιουσίας τους.

Πηγή: http://eptanews.gr/lifestyle/i-diachroniki-axia-tis-ependysis-se-akinita/