Παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για το πρόγραμμα “ΗΛΕΚΤΡΑ”
8192
post-template-default,single,single-post,postid-8192,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για το πρόγραμμα “ΗΛΕΚΤΡΑ”

Παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για το πρόγραμμα “ΗΛΕΚΤΡΑ”

Σκοπεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Δημόσιου τομέα.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παράταση μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2023, στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, για την ένταξη των υποψήφιων δικαιούχων στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ».
Υπενθυμίζεται πως το «ΗΛΕΚΤΡΑ» αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Δημόσιου τομέα.

Οι προς διάθεση πόροι του προγράμματος είναι €640.000.000, ενώ με την αναμενόμενη μόχλευση θα αγγίξουν το ποσό του €1 δισ.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από πόρους του ιδίου και πόρους προερχόμενους από δανειακή σύμβαση μεταξύ αυτού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με το υπουργείο η συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στη μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης κατά 600 εκ. kWh ετησίως και στην ενεργειακή ανακαίνιση 2.5 εκατ. τετραγωνικών μέτρων ωφέλιμης επιφάνειας έως το 2026. Η επένδυση περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των μικρότερων και νησιωτικών περιοχών, των λιγνιτικών περιοχών (ως ρήτρα δίκαιης μετάβασης) καθώς και των περιοχών που πλήγηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 με τη μορφή της δυνατότητας υποβολής και μικρότερων αιτήσεων.

Πηγή: https://www.ered.gr/r