Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στο διατηρητέο κτήριο της “Καλών Τεχνών”
8162
post-template-default,single,single-post,postid-8162,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στο διατηρητέο κτήριο της “Καλών Τεχνών”

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στο διατηρητέο κτήριο της “Καλών Τεχνών”

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και εκτελέστηκε από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στο διατηρητέο κτήριο της Σχολής Καλών Τεχνών ύψους €1,6 εκατ.
Πρόκειται για το παλαιό διώροφο διατηρητέο κτίριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 256 (πρώην Συγκρότημα Υφαντουργείων Σικιαρίδη) στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Οι εργασίες στο διατηρητέο κτήριο της ΑΣΚΤ

Αντικείμενο του έργου ήταν η ενίσχυση – αποκατάσταση του παλαιού διατηρητέου διώροφου κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 382,95 τ.μ., εντός της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών επί της οδού Πειραιώς 256 (πρώην Συγκρότημα Υφαντουργείων Σικιαρίδη) στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του, ώστε να καλύπτονται οι διδακτικές και διοικητικές ανάγκες της Α.Σ.Κ.Τ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής 1.599.600,00 ευρώ και εκτελέστηκε από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων.

Στο πλαίσιο του έργου εκτελέστηκαν:

Εργασίες στατικής ενίσχυσης – αποκατάστασης του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού
Αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις διαρρύθμισης εσωτερικών χώρων και αποκατάστασης διατηρητέων προσόψεων
Ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις.

Πηγή: https://www.ered.gr/