Νέα ζωή για τους πρώην στάβλους Παπάφη στην Θεσσαλονίκη
8114
post-template-default,single,single-post,postid-8114,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Νέα ζωή για τους πρώην στάβλους Παπάφη στην Θεσσαλονίκη

Νέα ζωή για τους πρώην στάβλους Παπάφη στην Θεσσαλονίκη

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τους πρώην στάβλους Παπάφη στη Θεσσαλονίκη από τον Δήμο
Το έργο αφορά στην αναδιαμόρφωση του παλιού κτιριακού συγκρότηματος στο οικοδομικό τετράγωνο Παπάφη – Αλοννήσου – Μυκόνου – Άνδρου – Σιδηροκάστρου προκειμένου να στεγάσει μεγάλο αριθμό κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στα σχέδια περιλαμβάνονται βρεφονηπιακός σταθμός δυναμικότητας 136 νηπίων και βρεφών, ξενώνας φιλοξενίας 30 κλινών, κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, κοινοτικά ιατρεία, κλειστό δημοτικό γυμναστήριο και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που θα φιλοξενούν δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού κ.α. Μάλιστα στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου θα δημιουργηθεί δημοτική βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και ειδικός χώρος όπου θα στεγαστεί το αρχείο της προσφυγικής Τούμπας ως χώρος διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Η προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €18,5 εκατ, και η  συνολική προθεσμία εκτέλεσης του, ορίζεται σε 60 μήνες από την ημέρα υπογραφής  της σύμβασης.

Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών είναι η 11-9-2023

Τα κτίρια της µεταοθωµανικής περιόδου, χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για τη στάθμευση και συντήρηση των ιππήλατων αµαξιδίων (κάρα) που χρησιμοποιούσε ο Δήµος για την αποκομιδή των απορριµµάτων της πόλης.

 

Πηγή: https://www.ered.gr/