Ξεκινά ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό
2901
post-template-default,single,single-post,postid-2901,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό

Το πράσινο φως για την εκκίνηση του διαγωνισμού για τη παραχώρηση της Αττικής Οδού δόθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, που συνεδρίαζε χθες.

 

Η πρόσκληση αναμένεται να δημοσιευτεί στα τέλη του μήνα,ενώ με βάσει τον σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ οι δεσμευτικές προσφορές, θα υποβληθούν κατά το Α΄ Τρίμηνο 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαγωνισμός θα αφορά το υφιστάμενο έργο, χωρίς τις σχεδιαζόμενες επεκτάσεις οι οποίες θα προχωρήσουν σε επόμενο χρόνο.

Ήδη στην εκπνοή του 2021 αποφασίστηκε η διενέργεια του διαγωνισμού για την σύνδεση της Λ Κύμης με τον Κόμβο Καλυφτάκη που έχει δρομολογηθεί ως δημόσιο έργο συνολικού προυπολογισμού €434.000.000. Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή δρόμου 4,2 περίπου χλμ και υπόγειας σήραγγας μήκους περίπου 2,5 χλμ με όλα τα συνοδά έργα.

 

Πηγή: Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης, https://ered.gr/blog/ksekina-o-diagwnismos-gia-thn-attikh-odo