Ιδιοκατοίκηση: Πόσοι Έλληνες έχουν δικό τους σπίτι
2596
post-template-default,single,single-post,postid-2596,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ιδιοκατοίκηση: Πόσοι Έλληνες έχουν δικό τους σπίτι

Ιδιοκατοίκηση: Πόσοι Έλληνες έχουν δικό τους σπίτι

Πού βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες – Σε ποια χώρα το 96% έχει δικό του σπίτι

 

Στο 70% ανερχόταν το 2020 το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης στην Ε.Ε. σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ενώ το 30% των Ευρωπαίων ζούσαν στο ενοίκιο.

Όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, σε ό,τι αφορά την ιδιοκατοίκηση η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με περισσότερα από επτά στα δέκα νοικοκυριά να στεγάζονται σε δικό τους σπίτι. Συγκεκριμένα, στη χώρα μας το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης πέρυσι ανερχόταν στο 74,6%, ενώ το υπόλοιπο 25,4% νοίκιαζε σπίτι.

Τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας καταγράφονται στη Ρουμανία, όπου το 96% του πληθυσμού ζούσε σε ιδιόκτητη κατοικία και ακολουθούν η Σλοβακία με 92%, η Ουγγαρία και η Κροατία (αμφότερες με 91%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό σε ό,τι αφορά τον πληθυσμό που ζει στο ενοίκιο έχει η Γερμανία, με το 49,6% να διαμένει σε ενοικιαζόμενη κατοικία και το 50,4% να ζει σε ιδιόκτητο ακίνητο. Έπεται η Αυστρία με το 44,7% να ζει σε ενοικιαζόμενο ακίνητο και το υπόλοιπο 55,3% να διαθέτει ιδιόκτητη οικία.

 

Πηγή: https://m.naftemporiki.gr/story/1817266/idiokatoikisi-posoi-ellines-exoun-diko-tous-spiti