Ανάπλαση Φαληρικού όρμου – Παραδίδονται τα συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα της Α’ Φάσης
2626
post-template-default,single,single-post,postid-2626,single-format-standard,bridge-core-2.8.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-27.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ανάπλαση Φαληρικού όρμου – Παραδίδονται τα συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα της Α’ Φάσης

Ανάπλαση Φαληρικού όρμου – Παραδίδονται τα συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα της Α’ Φάσης

«Προχωράμε στη Β΄ Φάση με έτοιμες μελέτες και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση» δηλώνει ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης

 

Μετά την ολοκλήρωση των συγκοινωνιακών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων της Α’ Φάσης του έργου «Υποδομών για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου» ξεκινάει η παράδοσή τους προς χρήση αναφέρεται από την Περιφέρεια Αττικής σε σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα ολοκληρώνονται και τα συγκοινωνιακά έργα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στο χώρο ανάπλασης ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά και νέα παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Συγκεκριμένα, ήδη παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος ανισόπεδος κόμβος του Παλαιού Φαλήρου που συνδέει με ασφάλεια και άνεση το Παλαιό Φάληρο με την νέα και την παλαιά παραλιακή Λ. Ποσειδώνος, καθώς και ο νέος ανισόπεδος κλάδος, που συνδέει τη Λ. Συγγρού με το χώρο ανάπλασης στο ύψος του γηπέδου του TAE KWONDO.

Αύριο Παρασκευή 31/12/21 παραδίδονται στην κυκλοφορία, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου, η είσοδος στο χώρο ανάπλασης από τη Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα κυκλοφορίας από Πειραιά προς Αθήνα/Γλυφάδα), καθώς και το δίκτυο τοπικών οδών μέσα στο χώρο ανάπλασης, που θα εξυπηρετεί επίσης την πρόσβαση στο ΙΠΣΝ, την ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας, καθώς και τις υπόλοιπες πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ολοκλήρωσης των έργων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής παρά τις δυσκολίες που είχαν προκύψει για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης του εμβληματικού έργου του Φαληρικού όρμου, με μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά κατάφερε να πετύχει το στόχο της, ενώ οι δυσλειτουργίες, που σημειώθηκαν αρχικά λόγω της πανδημίας, αντιμετωπίστηκαν με αποτελεσματικό τρόπο. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοικήσεις που εκτελούσαν έργα στα χαρτιά, για πρώτη φορά με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μας, η Α’ φάση του Φαληρικού όρμου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν!».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη Β’ Φάση επισημαίνει: «Έχουμε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα μας την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, η υλοποίηση και της Β΄ Φάσης της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, οι μελέτες είναι έτοιμες. Το μόνο που αναμένουμε είναι το ΤΑΙΠΕΔ να παραδώσει τις μελέτες για το πρώτο τμήμα της Ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας».

 

Πηγή: https://www.ot.gr/2021/12/30/epikairothta/anaplasi-falirikou-ormou-paradidontai-ta-sygkoinoniaka-kai-antiplimmyrika-erga-tis-a-fasis/